ΚΟΣΜΟΣ

Μηχανοκίνητο αεροσκάφος συνετρίβη στον Ισημερινό-νεκρός ο πιλότος (photos)

Μηχανοκίνητο αεροσκάφος συνετρίβη στον Ισημερινό-νεκρός ο πιλότος (photos)

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα του Ελβετού αεροπόρου, Ερίκ Γκιγιού, να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 20 μήνες με ένα υπερελαφρύ μηχανοκίνητο αεροσκάφος, καθώς αυτό συνετρίβη στην επαρχία Κοτοπασί του κεντρικού Ισημερινού.

«Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκε ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους, ο Ελβετός Ερίκ Γκιγιού» ανέφερε η Γενική Διεύθυνση της συγκεκριμένης χώρας σε ανάρτησή της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίζει, ωστόσο, τα αίτια της συντριβής.

Ο ηλικίας 62 ετών Γκιγιού, ταξίδευε με ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου Dynamic WT9.

Ένας συγγενής του πιλότου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ηφαίστειο Κοτοπασί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λατακούνγκα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κοτοπασί, στον νότιο Ισημερινό. Προορισμός του ήταν η κοινότητα Ταμπακούντο, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο μπλογκ του, όπου περιέγραφε το ταξίδι του, ο Ερίκ Γκιγιού δήλωνε ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να ανοίξει μια κλινική ορθοπεδικής χειρουργικής στην Μπουρκίνα Φάσο. Μέχρι το Σάββατο, που το εγχείρημά του έληξε με τόσο τραγικό τρόπο, είχε ταξιδέψει σε 34 χώρες με τη «Μπεμπέ», όπως αποκαλούσε το υπερελαφρύ αεροσκάφος του.

Σχετικές ειδήσεις