ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αισιοδοξία για λύση στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν

Ρωσία: Αισιοδοξία για λύση στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους από την πλευρά του ότι υπάρχουν "θετικές ενδείξεις" στις συνομιλίες της Λωζάνης.

"Ας μην κάνουμε εικασίες τώρα που το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Υπάρχουν ορισμένες θετικές ενδείξεις στη Λωζάνη. Τώρα οι υπουργοί Εξωτερικών εργάζονται εκεί. Ας περιμένουμε μία αντίδραση από εκεί", είπε.

"Μία εξαιρετικά εντατική και εις βάθος διαπραγμάτευση ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Η κύρια πηγή αισιοδοξίας είναι η αποφασιστικότητα όλων των υπουργών για την επίτευξη αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου", πρόσθεσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση στη Λωζάνη και επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Μόσχα, αλλά να επιστρέψει αύριο "εάν υπάρξει πρόοδος".

"Ο κ. Λαβρόφ αναχωρεί στις 15.00 ή στις 16.00 για προγραμματισμένες συνομιλίες στη Μόσχα. Θα επιστρέψει αύριο, εάν υπάρξει ρεαλιστική πιθανότητα για συμφωνία", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις