ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Δέκα επτά νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Χιλή: Δέκα επτά νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

Τουλάχιστον δέκα επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και είκοσι αγνοούνται από τις σαρωτικές πλημύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή Ατακάμα της Χιλής – όπου βρίσκεται η πλέον άνυδρη έρημος του πλανήτη.

Οι σοροί τριών ακόμη θυμάτων ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα νερά πλημμύρισαν πολλά χωριά στην περιοχή, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο.

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία μετέβη στην περιοχή ξανά το Σάββατο, έκανε λόγο για εικόνες "καταστροφής" εκεί.

Οι πλημμύρες, εντελώς ασυνήθιστες στην περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από την έρημο, έπληξαν συνολικά 26.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ONEMI).

Χιλιάδες άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια, κυρίως σε σχολεία, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες τουλάχιστον 4.427 οικίες υπέστησαν ζημιές.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στην Ατακάμα κατά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι δεκαπλάσια από την φυσιολογική για την εποχή.

Σχετικές ειδήσεις