ΚΟΣΜΟΣ

Πώς να εντοπίσετε έναν τρομοκράτη: Διέρρευσε έγγραφο

Πώς να εντοπίσετε έναν τρομοκράτη: Διέρρευσε έγγραφο

Νευρικότητα, σφύριγμα, ιδρωμένες παλάμες χεριών, αυτά είναι ορισμένα από τα «ύποπτα χαρακτηριστικά» τα οποία μπορεί να επιδεικνύει ένας τρομοκράτης, σύμφωνα με έγγραφο των αμερικανικών υπηρεσιών το οποίο διέρρευσε και επικαλείται η Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η TSA, αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των αεροδρομίων στις ΗΠΑ, συμβουλεύει τους υπαλλήλους της με ένα έγγραφο για τα διάφορα «ύποπτα» σημάδια ενός πιθανού τρομοκράτη.

Άλλα σημάδια που πρέπει να προσέχουν: χασμουρητό, αλαζονεία, αλλά και έντονη μυρωδιά σώματος, αναφέρονται στο έγγραφο της TSA.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι καλούνται να «βαθμολογήσουν» τους επιβάτες, βάσει των διάφορων χαρακτηριστικών, προκειμένου να εξαιρεθούν ορισμένα άτομα από τη λίστα, και να επικεντρωθούν στα πιο «ύποπτα πρόσωπα».

Άτομα με «περίεργα αντικείμενα», όπως προπληρωμένες κάρτες τηλεφώνου ή κινητά μιας χρήσης, διάφορα σημάδια από τη γλώσσα του σώματος και άλλα, αναφέρονται στο έγγραφο.

Σκοπός, βάσει της παρατήρησης και της «βαθμολογίας», να εντοπιστούν ποια πρόσωπα είναι πιο πιθανά και ποια εξαιρούνται. Ένα ακόμα παράδειγμα που αναφέρει η Telegraph, για τα ζευγάρια που φαίνονται παντρεμένα και είναι πάνω από τα 55, αφαιρούνται δύο πόντοι, στη σχετική «βαθμολογία.»

Σχετικές ειδήσεις