ΚΟΣΜΟΣ

Αντρέας Λούμπιτς: Γιατί η Google «έσβησε» το σπίτι του;

Αντρέας Λούμπιτς: Γιατί η Google «έσβησε» το σπίτι του;

Η Google αποφάσισε να «σβήσει» το σπίτι στο οποίο ζούσε ο Αντρέας Λούμπιτς μαζί με τη σύντροφό του, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, η υπηρεσία Google Maps, πιθανότατα έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών, «έκρυψε», το σπίτι του Λούμπιτς, του 28χρονου συγκυβερνήτη του Airbus A320, ο οποίος προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου στις γαλλικές Άλπεις, προκαλώντας το θάνατο και των 150 επιβαινόντων.

Η Google και στο παρελθόν έχει «σβήσει», ευαίσθητες τοποθεσίες, όπως κυβερνητικά κτίρια κτλ., έπειτα από σχετικά αιτήματα.

Όπως αναφέρεται εδώ και μερικές ημέρες από διεθνή ΜΜΕ, ο Λούμπιτς αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης και φοβόταν ότι τυφλωνόταν, ενώ το τελευταίο διάστημα έψαχνε εναγωνίως θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Ο Λούμπιτς όμως φέρεται να απέκρυπτε τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε, τόσο από την αεροπορική εταιρεία όσο και από τους συναδέλφους του.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν ανακρίνονται.

Παράλληλα, ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η αστυνομία ανακάλυψε «μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων» που προορίζονται για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών στην κατοικία του Λούμπιτς.

Σχετικές ειδήσεις