ΚΟΣΜΟΣ

Είχαν φτιάξει μνημείο με φωτογραφίες του ήρωα κυβερνήτη και του Λούμπιτς (photos)

Είχαν φτιάξει μνημείο με φωτογραφίες του ήρωα κυβερνήτη και του Λούμπιτς (photos)

Σε ένα μνημείο προς τιμήν του πληρώματος του μοιραίου αεροπλάνου, στην έδρα της Germanwings στην Κολωνία, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι φωτογραφίες του ήρωα κυβερνήτη, Πάτρικ Σοντενχάιμερ, και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος του Airbus, βρίσκονται δίπλα σε εκείνη του Αντρέας Λούμπιτς, του συγκυβερνήτη που εσκεμμένα προκάλεσε τη συντριβή, οδηγώντας και τους 150 επιβαίνοντες στο θάνατο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία του Σοντενχάιμερ που έρχεται στη δημοσιότητα, ενώ τονίζεται το συγκεκριμένο μνημείο διαμορφώθηκε από τους εργαζομένους της γερμανικής εταιρείας πριν από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εσκεμμένη ενέργεια του Λούμπιτς και τα προβλήματα υγείας που φέρεται ότι αντιμετώπιζε.

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, Πάτρικ Σοντενχάιμερ, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Ο Γερμανός πιλότος ήταν έμπειρος κυβερνήτης με πάνω από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη τύπου A320.

Ο Σοντενχάιμερ εργαζόταν στην Lufthansa για δέκα χρόνια, ενώ πετούσε με την θυγατρική της, Germanwings, από τον Μάιο του 2014.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο κυβερνήτης βγήκε από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροπλάνου και όταν επέστρεψε η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Μάλιστα, λέγεται πως καταγράφηκε να φωνάζει στον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς: «Αντρέας άνοιξε την πόρτα. Άνοιξε αυτή την πόρτα!». Στη συνέχεια άρχισε να χτυπάει με γροθιές την πόρτα προσπαθώντας να την παραβιάσει χωρίς επιτυχία.

Πρώην συνάδελφός του, δήλωσε στο δίκτυο Europe 1 πως ήταν ένας «πολύ έμπειρος πιλότος, πολύ σοβαρός, ένας από τους καλύτερους» και πρόσθεσε πως «ήταν καλός άνθρωπος, ευγενικός με καλή αίσθηση του χιούμορ».

Σχετικές ειδήσεις