ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πυρά στο Δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνου - Τέσσερις νεκροί

Ιταλία: Πυρά στο Δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνου - Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά στο Δικαστικό Μέγαρο του Μιλάνου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία - Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης.

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, ο 57χρονος επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, Κλαούντιο Τζιαρντέλλο, δικαζόταν για υπόθεση «χρεοκοπίας με δόλο».

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας άνοιξε πυρ κοντά στην αίθουσα στην οποία έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τις δικογραφίες οι δικηγόροι. Άρχισε να πυροβολεί σε κατάσταση αμόκ όταν ο συνήγορός υπεράσπισής του τού ανακοίνωσε ότι δεν εννοούσε να αναλάβει την υπόθεσή του η οποία έπρεπε να εκδικασθεί σήμερα.

Νεκροί έπεσαν στο σημείο της επίθεσης ένας νεαρός δικηγόρος και ο δικαστής της υπόθεσης, ενώ το τρίτο θύμα φέρεται να ήταν μάρτυρας στη δίκη του Τζιαρντέλλο, αναφέρει η Repubblica. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, ενώ ένας ακόμη άνδρας ο οποίος τραυματίσθηκε από σφαίρα έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) και το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα, ενώ οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δράστης βρισκόταν ακόμα εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Τελικά ο Τζιαρντέλλο συνελήφθη μιάμιση ώρα περίπου μετά το περιστατικό, σε απόσταση 30 χλμ. από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η εφημερίδα Corriere della Sera μεταδίδει ότι ο Τζιαρντέλλο άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε ότι δεν είχε σκοπό να τον υπερασπίσει στην δικαστική υπόθεση που επρόκειτο να εκδικασθεί σήμερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ακούστηκαν 4-5 πυροβολισμοί, στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Σχετικές ειδήσεις