ΚΟΣΜΟΣ

Αλιευτικό από τη Σικελία κατελήφθη ανοιχτά της Λιβύης

Αλιευτικό από τη Σικελία κατελήφθη ανοιχτά της Λιβύης

Το αλιευτικό είχε κατελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής από αγνώστους κοντά στις ακτές της Λιβύης, ενώ το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέκτησε τον έλεγχο σήμερα.

"Σε ό,τι αφορά το ιταλικό αλιευτικό Airone, το οποίο είχε καταληφθεί σήμερα από τα ξημερώματα από ένα ρυμουλκό, που φαίνεται ότι ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, την ώρα που βρισκόταν περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μιζουράτα, ενημερώνουμε ότι το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό (...) έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το ιταλικό σκάφος", ανέφερε σύντομη ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή το αλιευτικό κατευθύνεται προς τη Σικελία.

Το υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε αν υπήρξε συμπλοκή με τα πρόσωπα που είχαν καταλάβει το αλιευτικό ή τι απέγιναν αυτά, ενώ δεν υπάρχουν νέα ούτε για το πλήρωμα του ψαράδικου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ρυμουλκό ανήκει στις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες στο παρελθόν έχουν σταματήσει επανειλημμένα ιταλικά αλιευτικά λόγω διαφορών για τις περιοχές αλιείας.

Ένας εκπρόσωπος της ένωσης αλιέων της Σικελίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι η κατάληψη του πλοίου είναι πιθανό να είναι έργο πειρατών, αν και δεν έχουν αναφερθεί παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

"Πρόκειται πιθανόν για πειρατεία γιατί το ρυμουλκό που πλησίασε το αλιευτικό δεν έφερε τα διακριτικά της λιβυκής κυβέρνησης", επεσήμανε ο Φρανσέσκο Μετζαπέλε. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο ρυμουλκό επέβαιναν τρεις Ιταλοί και τέσσερις Τυνήσιοι.

Σχετικές ειδήσεις