ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα χρόνια στη φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Δώδεκα χρόνια στη φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Ποινή φυλάκισης 11 ετών και 8 μηνών επιβλήθηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε Τούρκο υπήκοο, ο οποίος πέρσι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Φερχάτ Γιλντίζ προσπάθησε να πυροβολήσει τον Ερντογάν -που εκείνη την περίοδο ήταν πρωθυπουργός της χώρας- από κοντινή απόσταση ενώ εκείνος αποχωρούσε από μία πολιτική εκδήλωση που είχε οργανώσει το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Γιλντίζ πάτησε τη σκανδάλη ωστόσο το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Κατόπιν επενέβησαν οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου πριν ο Γιλντίζ προλάβει να επιχειρήσει για δεύτερη φορά να πυροβολήσει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος εξήγησε την ενέργειά του ως μια «πράξη διαμαρτυρίας» και υποστήριξε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον Ερντογάν.

«Τον προσέγγισα μία φορά όταν η οχηματοπομπή του πέρασε από μπροστά μου. ¨Ήταν αδύνατο να αγγίξω τον πρωθυπουργό από το σημείο που βρισκόμουν. Λυπάμαι ειλικρινά για ό,τι έκανα ακόμα κι αν πρόκειται για μία ενέργεια διαμαρτυρίας» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 26 ετών, η οποία μειώθηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών με το επιχείρημα ότι η απόπειρα δολοφονίας απέτυχε.

Σχετικές ειδήσεις