ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Δύο Τούρκοι νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Ιράκ: Δύο Τούρκοι νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Δύο Τούρκοι έπεσαν νεκροί μετά την επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, το βράδυ της Παρασκευής (17/4) κοντά στο αμερικανικό προξενείου του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η επίθεση αυτή, την ευθύνη της οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Κανένα από τα θύματα δεν εργαζόταν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή που βρίσκεται στην Αϊνκάουα, κοντά στο Αρμπίλ, υπογράμμισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους του Ιράκ με μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014.

«Αποσπάσματα επέτυχαν να ανατινάξουν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αμερικανικό προξενείο (...) σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολυάριθμα» πρόσωπα, υποστήριξε η οργάνωση με ηχητικό μήνυμά της.

Η αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, είχε παραμείνει γενικά προφυλαγμένη από το κύμα των επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που πλήττουν σχεδόν καθημερινά μεγάλο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις