ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Βουρδουλιές στις γυναίκες που προσπαθούν να αποδράσουν

Ισλαμικό Κράτος: Βουρδουλιές στις γυναίκες που προσπαθούν να αποδράσουν

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις δυο γυναικών που υπηρετούσαν στη θρησκευτική αστυνομία του Ισλαμικού χαλιφάτου πριν το σκάσουν από τη Συρία για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Τουρκία.

Λεπτομέρειες για τη ζωή των τζιχαντιστών αποκαλύπτουν στο Sky News δυο γυναίκες που ήταν για χρόνια στην υπηρεσία της θρησκευτικής αστυνομίας «al Khansaa» του Ισλαμικού Κράτους. Οι γυναίκες τώρα βρίσκονται σε κάποια περιοχή της Τουρκίας, όπου κρύβονται για να μην τις εντοπίσουν οι τζιχαντιστές.

a2 720 1 762x428

Η μία από τις δύο γυναίκες, η 20χρονη Doaa, δήλωσε ότι βρέθηκε δίπλα στους τζιχαντιστές όταν παντρεύτηκε έναν μαχητή από την Σαουδική Αραβία, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας. Η δεύτερη γυναίκα με το ψευδώνυμο Umm Ous, είχε παντρευτεί αρχικά έναν Τούρκο, με ανώτερο βαθμό στον στρατό των τζιχαντιστών και όταν εκείνος έχασε την ζωή του σε μια μάχη, παντρεύτηκε έναν Αιγύπτιο τζιχαντιστή, τον οποίο εγκατέλειψε όταν πήρε την απόφαση να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος.

Μετανιωμένες για τη μέχρι τώρα δράση τους στο Ισλαμικό Κράτος, τα πρώην μέλη της «al Khansaa» αποκαλύπτουν τις θηριωδίες της συγκεκριμένης «αστυνομίας».

Εξήντα βουρδουλιές ήταν η τιμωρία σε όσες γυναίκες προσπαθούσαν να αποδράσουν από τους τζιχαντιστές, ενώ σαράντα χτυπήματα με μαστίγιο δέχονταν οι γυναίκες που φορούσαν παπούτσια με ψηλό τακούνι και το ντύσιμό τους δεν ήταν σύμφωνο με τον θρησκευτικό νόμο «σαρία».

Η 20χροννη Doaa υποστήριξε ότι μετανιώνει για την συμμετοχή της στην «al Khansaa» και περισσότερο για τα χτυπήματα που έδινε σε ηλικιωμένες γυναίκες που αρνούνταν να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις