ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δύο συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο

Ιταλία: Δύο συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο

Οι αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν δύο επιζώντες του ναυαγίου της Κυριακής σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι είναι διακινητές, δήλωσε σήμερα Τρίτη (21/04/2015) ο υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελρίο, μετά την άφιξη των διασωθέντων στο λιμάνι Κατάνια της Σικελίας.

Η ιταλική αστυνομία πήρε καταθέσεις από 27 επιζώντες του ναυαγίου μετά την άφιξή της στο έδαφος της χώρας με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Έως και 800 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο προχθεσινό ναυάγιο.

Ο Ντελρίο δήλωσε ότι ο Τζοβάνι Σάλβι, ο επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κατάνια, ο οποίος διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία μετά το ναυάγιο, διέταξε να συλληφθούν τα δύο πρόσωπα. Σύμφωνα με στελέχη της εισαγγελίας, πρόκειται για έναν Τυνήσιο που θεωρείται ο καπετάνιος του σκάφους και έναν Σύριο, που εκτελούσε χρέη «υποπλοίαρχου».

«Ο εισαγγελέας Σάλβι διέταξε απόψε τις συλλήψεις δύο προσώπων που ενέχονται, αυτό δείχνει ότι η ιταλική δικαιοσύνη λειτουργεί», είπε ο Ντελρίο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο λιμάνι.

Τα άτομα φέρεται να υπέδειξαν στις αρχές άλλοι επιζώντες από το ναυάγιο, στο οποίο 800 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις