ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστικό: Σύμβολο στο χάρτη σχηματίζουν οι φόνοι νεοναζιστικής οργάνωσης

Ανατριχιαστικό: Σύμβολο στο χάρτη σχηματίζουν οι φόνοι νεοναζιστικής οργάνωσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, μια ανατριχιαστική σύνδεση φαίνεται να εντοπίζεται ανάμεσα στο σχήμα που δημιουργούν στο χάρτη οι τοποθεσίες με τις δολοφονίες που έχει διαπράξει τα τελευταία χρόνια η νεοναζιστική οργάνωση με το όνομα «Μυστική οργάνωση πατριωτών εθνικο-σοσιαλιστών» (NSU) και το λογότυπο της.

Την ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε ένα μέλος του φιλελεύθερου κόμματος FDP της Γερμανίας, ο Γιόαχιμ Σταμπ, ο οποίος ερευνά το υπόβαθρο των ρατσιστικών δολοφονιών που διέπραξαν τα μέλη του NSU.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, οι θέσεις των 10 δολοφονιών έτσι όπως απεικονίζονται στο χάρτη της Γερμανίας και οι γραμμές που εκτείνονται μεταξύ τους, σχηματίζουν το λογότυπο της οργάνωσης, «τόσο ευκρινώς που μοιάζουν να αποτελούν στόχους ενός καλοστημένου και άρρωστου σχεδίου..».

Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός πως για να επιτευχθεί η τέλεια αποτύπωση του λογότυπου υπολείπεται ένα ακόμα σημείο ο Στάμπ συμπλήρωσε πως «θα μπορούσε να απλά μια σύμπτωση, όμως θα μπορούσε επίσης να είναι και ένας ακόμη φόνος σε μια περιοχή ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής αποδοθεί στην NSU.

Η οργάνωση κατηγορείται για μια σειρά ανθρωποκτονιών, ρατσιστικής φύσης, με θύματα οκτώ Τούρκους και έναν Έλληνα, όλοι επιχειρηματίες, καθώς και μια γερμανίδα αστυνομικό, κατά την περίοδο 2000-06.

Σχετικές ειδήσεις