ΚΟΣΜΟΣ

Στο Σίδνεϊ οι σοροί των Αυστραλών που εκτελέστηκαν στην Ινδονησία

Στο Σίδνεϊ οι σοροί των Αυστραλών που εκτελέστηκαν στην Ινδονησία

Οι συγγενείς των δύο Αυστραλών που εκτελέστηκαν στην Ινδονησία επέστρεψαν το Σάββατο (02/05) στο Σίδνεϊ με αεροσκάφος με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκαν και οι σοροί των δύο καταδίκων, η εκτέλεση των οποίων χαρακτηρίστηκε από τον Aυστραλό πρωθυπουργό ως «ωμή και ανώφελη».

Οι Άντριου Τσαν, 31 ετών και Μιουράν Σουκουμαράν, 34 χρόνων, που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, εκτελέστηκαν την περασμένη Τετάρτη σε φυλακή της Ινδονησίας, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και τις πολλές εκκλήσεις για επίδειξη επιείκειας.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι σοροί των εκτελεσθέντων μεταφέρονταν με το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ νωρίς το πρωί, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς, ο αδελφός και η αδελφή του Σουκουμαράν, καθώς και η σύζυγος του Τσαν.

Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη μεταφορά των δύο σορών με το αεροσκάφος αυτό.

Οι δύο Αυστραλοί, που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, μετά τις κατηγορίες ότι ήταν αρχηγοί κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, ήταν μεταξύ των επτά αλλοδαπών που εκτελέστηκαν την Τετάρτη στην Ινδονησία.

Την ίδια ημέρα ο Αμποτ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ανακαλέσει «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ινδονησία.

Σχετικές ειδήσεις