ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Τουλάχιστον 40 νεκροί μετανάστες στην Ιταλία

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Τουλάχιστον 40 νεκροί μετανάστες στην Ιταλία

Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς μετανάστες ανοικτά της Ιταλίας αναφέρουν επιζώντες από βύθιση σκάφους, με το οποίο ταξίδευαν προς την Ευρώπη διά μέσου της Μεσογείου.

Περίπου σαράντα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν ναυάγησε η λαστιχένια λέμβος που τους μετέφερε, όπως δήλωσαν σήμερα (05/05/2015) επιζώντες που έφθασαν στην Κατάνια της Σικελίας, τους οποίους υποδέχθηκαν μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children.

«Είπαν πως ήταν 137 πάνω σε μία λαστιχένια λέμβο που ξεφούσκωσε ή εξερράγη –δεν είναι σαφές [τι ακριβώς συνέβη]– και πως κάποιοι από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα. Ορισμένοι μίλησαν για "πολλούς" θανάτους, άλλοι για "καμιά σαρανταριά"», δήλωσε η Τζοβάνα ντι Μπενεντέτο, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης που ήταν παρούσα στην Κατάνη κατά την άφιξη των επιζώντων.

Οι επιζώντες αποτελούν μέρος μιας ομάδας σχεδόν 200 μεταναστών που βρίσκονταν σε δύο διαφορετικά πλοιάρια και διασώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι της Σικελίας. Οι διασωθέντες έφθασαν σήμερα στο λιμάνι της Κατάνης με το φορτηγό πλοίο "Seran" που μετέφερε επίσης πέντε πτώματα.

Σχετικές ειδήσεις