ΚΟΣΜΟΣ

Για 20 εκατ. δολάρια επικήρυξαν οι ΗΠΑ τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους

Για 20 εκατ. δολάρια επικήρυξαν οι ΗΠΑ τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους

Η Αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβές συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στις συλλήψεις τεσσάρων εκ των φερόμενων ως ηγετών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με το BBC τέσσερα άτομα καταζητούνται ως ανώτατα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους: Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, Abu Mohammed al-Adnani, Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili και Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-'Awni al-Harzi.

Η επικήρυξη των τεσσάρων έρχεται λίγες ώρες έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Τέξας, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, η αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσει στη σύλληψη του Qaduli φθάνει τα 7 εκατ. δολάρια. Ο Qaduli θεωρείται ως ένας από τους ανώτατους ηγέτες της οργάνωσης στο Ιράκ.

5 εκατ. δολάρια είναι το ποσό της επικήρυξης τόσο για τον Adnani όσο και για τον Batirashvili, ενώ ο Harzi έχει επικηρυχθεί για 3 εκατ. δολάρια. Ο Adnani θεωρείται ως ο «επίσημος εκπρόσωπος» του Ισλαμικού Κράτους. Ο Batirashvili εκτιμάται ότι είναι ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης στο Βόρεια Συρία, ενώ ο Harzi είναι ο υπεύθυνος για τους βομβιστές αυτοκτονίας, αναφέρει το BBC.

Σχετικές ειδήσεις