ΚΟΣΜΟΣ

Απειλούν οι τζιχαντιστές: «Ήρθε η ώρα μηδέν για την Ευρώπη»

Απειλούν οι τζιχαντιστές: «Ήρθε η ώρα μηδέν για την Ευρώπη»

Επιδεικνύοντας φωτογραφίες που έχουν τραβήξει σε διάφορα γνώριμα σημεία της Ευρώπης, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύουν πόλεμο προπαγάνδας στα κοινωνικά δίκτυα απειλώντας ότι μετρούν αντίστροφα για την «ώρα μηδέν».

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter- αν και η γνησιότητά τους δεν έχει μέχρι στιγμής διακριβωθεί από ανεξάρτητη πηγή- ήρθαν στο προσκήνιο καθώς η υπηρεσία πληροφοριών της Λιβύης υποστηρίζει πως το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύεται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο για να στείλει τους μαχητές του στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, εντείνονται οι φόβοι πως οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη Λιβύη που αναζητούν από την άλλη πλευρά της Μεσογείου μια καλύτερη ζωή προκειμένου να περάσουν μαζί τους και «όργανά» τους.

Οι απειλητικές φωτογραφίες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί σε μνημεία και σταθμούς τρένων στην Ιταλία και περιλαμβάνουν κι ένα σημείωμα με το σήμα του ISIS και μηνύματα όπως «Ισλαμικό Κράτος στη Ρώμη. Βρισκόμαστε στους δρόμους σας».

Σε ένα σημείωμα αναφέρεται: «Ισλαμικό Κράτος στη Ρώμη. Τώρα παρατηρεί και εντοπίζει τον στόχο. Περιμένοντας την ώρα μηδέν»

Άλλες εικόνες δείχνουν τοποθεσίες στο Μιλάνο.

Σχετικές ειδήσεις