ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Άρχισαν τις ωμότητες οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα - Εκτέλεσαν 17 ανθρώπους

Συρία: Άρχισαν τις ωμότητες οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα - Εκτέλεσαν 17 ανθρώπους

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσα τους και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και φιλοκυβερνητικούς πολίτες στην πόλη της Παλμύρας που κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως μερικά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, καθώς και ότι το ΙΚ σκότωσε συνολικά 49 ανθρώπους σε περιοχές κοντά στην Παλμύρα κατά την προώθηση του προς την αρχαία πόλη.

Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι στρατιώτες του συριακού καθεστώτος εμπόδιζαν τους πολίτες να φύγουν από την πόλη μέχρι να φύγουν οι ίδιοι και να την καταλάβουν οι τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, πάντως, δήλωσε η πτώση της ιρακινής πόλης Ραμάντι στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν μια «τακτική οπισθοδρόμηση», αλλά σήμερα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε δήλωσε πως «δεν πιστεύω ότι χάνουμε» την μάχη ενάντια στην οργάνωση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις σουνιτικές περιοχές, θα πρέπει να εντείνουμε όχι απλά την εκπαίδευση, αλλά και την αφοσίωση και θα πρέπει να κάνουμε τις σουνιτικές φυλές περισσότερο δραστήριες, από όσο ήταν τώρα», δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη του στο περιοδικό The Atlantic.

Σχετικές ειδήσεις