ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μακελειό από τους τζιχαντιστές του ΙΚ: Εκτέλεσαν τετρακόσιους αμάχους στην Παλμύρα

Νέα μακελειό από τους τζιχαντιστές του ΙΚ: Εκτέλεσαν τετρακόσιους αμάχους στην Παλμύρα

Δεν πρόλαβαν να μπουν στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και άρχισαν το αιματοκύλισμα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους: Τουλάχιστον τετρακόσιοι άνθρωποι εκτελέστηκαν, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ντόπιων, στους δρόμους κείτονται τα νεκρά σώματα δεκάδων ανθρώπων, κάποια από αυτά αποκεφαλισμένα, μέσα σε λίμνες αίματος.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε το νέο μακελειό.
«Οι τρομοκράτες σκότωσαν περισσότερους από 400 ανθρώπους... και ακρωτηρίασαν τα πτώματά τους υπό το πρόσχημα ότι συνεργάζονταν με την κυβέρνηση και δεν εκτελούσαν τις εντολές τους», μετέδωσε χαρακτηριστικά το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δεκάδες από τα θύματα ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Μεταξύ αυτών ήταν η προϊσταμένη των νοσηλευτών του νοσοκομείου της πόλης και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν στο σύνολό τους οι πληροφορίες αυτές. Ωστόσο ακτιβιστές από την περιοχή έχουν αναφέρει ότι οι ακραίοι ισλαμιστές εκτελούν ανθρώπους μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών στρατευμάτων από την περιοχή και την είσοδό τους στην πόλη.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές του ΙΚ έχουν ιδρύσει ένα "χαλιφάτο" στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία και το Ιράκ. Στις πόλεις που κατακτούν συνηθίζουν να σφάζουν μαζικά ανθρώπους και να καταστρέφουν αρχαία μνημεία τα οποία θεωρούν ειδωλολατρικά σύμβολα.

Σχετικές ειδήσεις