ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: O χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

Γερμανία: O χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

Όπως γράφει η εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γιενς Bάιντμαν έκρουσε από το Λονδίνο τον κώδωνα του κινδύνου για τον αυξανόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Οι διεθνείς εταίροι είναι βέβαια σταθερά αποφασισμένοι να βοηθήσουν την υπερχρεωμένη χώρα να βελτιώσει τη διοίκηση, να άρουν τα αναπτυξιακά εμπόδια και να θέσουν σταθερά θεμέλια στα δημόσια οικονομικά, «ο χρόνος, όμως, τελειώνει και ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει από μέρα σε μέρα». Οι κίνδυνοι ενός τέτοιου σεναρίου είναι κατά την εκτίμησή του ευκολότερα αντιμετωπίσιμοι από ό,τι μερικά χρόνια πριν. «Εντούτοις δεν θα πρέπει να υποτιμώνται. Οι μεγάλοι χαμένοι ενός τέτοιου σεναρίου θα ήταν όμως η Ελλάδα κι οι Ελληνες» κατά τον Βάιντμαν.

Η Μέρκελ ασκεί πίεση

Η Bild γράφει επίσης, ότι «στο θέμα της ελληνικής κρίσης η καγκελάριος Μέρκελ αναμένει ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές». Η καγκελάριος δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται «πυρετωδώς και με έμφαση», όπως χαρακτηριστικά είπε, με τους δανειστές. Στόχος είναι να διευκρινισθούν όλα τα ανοιχτά θέματα». Επανέλαβε δε ότι «μετρά και η κάθε μέρα»

Η εφημερίδα "Die Zeit" αναφέρεται στην κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών από το ΠΑΜΕ. Τίτλος της: Oι κομμουνιστές κατέλαβαν το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.

«Ματώσαμε αρκετά, πληρώσαμε αρκετά», αναγράφεται στο πλακάτ του συνδικάτου ΠΑΜΕ που διαμαρτύρεται. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προηγουμένως αποφασίσει ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές.

Περίπου διακόσια μέλη του κομμουνιστικού συνδικάτου ΠΑΜΕ κατέλαβαν το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των συντάξεων προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στον πρωθυπουργό Τσίπρα, σχολιάζει η εφημερίδα.

Στην έναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ αναφέρονται σήμερα πολλές γερμανικές εφημερίδες. Η "Handelsblatt" με τίτλο «Η δημόσια ελληνική τηλεόραση εκπέμπει ξανά», γράφει χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποσχέθηκε πολλά στους ψηφοφόρους του. Μια από τις υποσχέσεις αυτές την πραγματοποιεί. Δύο χρόνια μετά το κλείσιμο το κρατικό κανάλι ΕΡΤ εκπέμπει ξανά εκπομπές.»

Σχετικές ειδήσεις