ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν παρέτεινε την απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων από τη Δύση

Ο Πούτιν παρέτεινε την απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων από τη Δύση

Εντολή για την παράταση απαγόρευσης εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τη Δύση που έχει επιβάλει η Μόσχα σε αντίποινα για τις εις βάρος της οικονομικές κυρώσεις, έως τον Ιούνιο του 2016, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Παρατείνουμε τα μέτρα αντιποίνων μας για έναν χρόνο αρχίζοντας από σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο, αφού η ρωσική κυβέρνηση απευθύνθηκε σ' αυτόν σχετικά με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ παρέτεινε χθες, Τρίτη, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2016 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Το ρωσικό μέτρο, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, αναμενόταν να παραταθεί για έξι μήνες αρχίζοντας από τις αρχές Αυγούστου.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Ρωσία δεν θα προσφέρει στην Ουκρανία την έκπτωση στην τιμή του αερίου που της προσέφερε άλλοτε.

Μερικές, μάλιστα, ημέρες πριν Ρωσία, Ουκρανία και ΕΕ συναντηθούν για άλλον έναν γύρο συνομιλιών σχετικά με το αέριο, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η τιμή του αερίου για την Ουκρανία θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με την τιμή που πληρώνουν χώρες όπως η Πολωνία…

Σχετικές ειδήσεις