ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυτοκτόνησε 73χρονος επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε μεγάλα χρέη

Ιταλία: Αυτοκτόνησε 73χρονος επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε μεγάλα χρέη

Ο επιχειρηματίας Ετζίντιο Μάσκιο, 73 ετών, αυτοκτόνησε την Τετάρτη (24/6) κοντά στην πόλη Πάδοβα, στην βορειοανατολική Ιταλία. Πυροβολήθηκε στην καρδιά, λίγο μετά την άφιξή του στα γραφεία της εταιρίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της επιχείρησής, η οποία παράγει αγροτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η πράξη απελπισίας του οφείλεται σε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Στην επιχείρηση «Μάσκιο Γκασπάρντο» απασχολούνται δυο χιλιάδες εργαζόμενοι και σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» την τελευταία περίοδο ήταν εκτεθειμένη με χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς τις ιταλικές τράπεζες.

Ο Ετζίντιο Μάσκιο είχε ξεκινήσει σειρά συνεργασιών στο εξωτερικό, επιλέγοντας πρόσφατα και ομάδα πεπειραμένων μάνατζερ που θα έπρεπε να αναλάβουν τον μελλοντικό στρατηγικό σχεδιασμό.

«Είναι τραγικές πράξεις που υπερβαίνουν την δυνατότητά μας να τις κατανοήσουμε», δήλωσε ο επιχειρηματίας και φίλος του αυτόχειρα, Μάριο Καράρο, από τους πρώτους που έφτασαν στα γραφεία της εταιρίας.

Σχετικές ειδήσεις