ΚΟΣΜΟΣ

Χαοτική η κατάσταση στο Κομπάνι (photos&videos)

Χαοτική η κατάσταση στο Κομπάνι (photos&videos)

Το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε σήμερα και δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας, αυτήν τη φορά κοντά στο Κομπάνι, από την οποία υπάρχουν θύματα, μερικές ώρες μετά την εισβολή των τζιχαντιστών στην κουρδική αυτή πόλη στην βόρεια Συρία, στην μεθόριο με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που οδηγούσε στο τουρκικό μεθοριακό φυλάκιο του Μουρσίτπιναρ, προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν μπορεί μέχρι στιγμής να δώσει έναν ακριβή απολογισμό για τις απώλειες από την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους που επικαλείτο νωρίτερα σήμερα το Reuters, 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν από την προηγούμενη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι.

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι μαχητές που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα την επίθεση στο Κομπάνι εισήλθαν στη Συρία μέσω του τουρκικού εδάφους, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς "ψευδείς".

Ο Ταντζού Μπιλτζίκ πρόσθεσε εξάλλου κατά την διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι 63 τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία μετά την πρώτη επίθεση και ότι δύο από αυτούς, ο ένας από τους οποίους ήταν παιδί, υπέκυψαν στην συνέχεια στα τραύματά τους.

Νωρίτερα σήμερα η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή εισήλθαν στην Συρία από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 23 Κούρδοι εκτελέστηκαν σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος σε ένα χωριό στα περίχωρα του Κομπάνι.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν ανοίγοντας πυρ τουλάχιστον 23 ανθρώπους στο κουρδικό χωριό Μπάρεχ Μπουτάν, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά και κάτοικοι που είχαν πάρει τα όπλα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε μια σφαγή στο Μπάρεχ Μπουτάν σκοτώνοντας περίπου 20 αμάχους», δήλωσε παράλληλα ο Άριν Σέχμος, Κούρδος ένοπλος στην βόρεια Συρία.

Τουλάχιστον 5 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις ένοπλες συγκρούσεις με τους κατοίκους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στο Κομπάνι, από την οποία είχε εκδιωχθεί τον Ιανουάριο κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις, μετά την πολιορκία της πόλης για τέσσερις μήνες.

Η ισλαμιστική αυτή οργάνωση ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Χασάκα αποσύρθηκαν στο κέντρο της πόλης μετά την κατάληψη από τους τζιχαντιστές της μιας νοτιοδυτικής περιοχής της.

Το Ισλαμικό Κράτος διευκρίνισε ότι κατέλαβε την περιοχή Αλ Νάσουα της πόλης αυτής στην βορειοανατολική Συρία.

Πηγές φωτό: Reuters, Getty images

Σχετικές ειδήσεις