ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επιθέσεις των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επιθέσεις των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, οι οποίες είχαν ως στόχο μία αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων και ένα συγκρότημα κτιρίων των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, δήλωσαν σήμερα Αφγανοί και ξένοι αξιωματούχοι.

Στην πρώτη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (7/7), ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα όχημα που μετέφερε ξένους στρατιώτες στην περιοχή Σαχ Σαχίντ της ανατολικής Καμπούλ, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, δήλωσαν Αφγανοί και ξένοι αξιωματούχοι.

Το στρατιωτικό όχημα έπιασε φωτιά μετά την έκρηξη, δήλωσε Αφγανός αξιωματούχος ασφαλείας από το σημείο. Από την έκρηξη το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε έναν τοίχο, αφήνοντας πίσω του έναν κρατήρα.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω πως ένας βομβιστής αυτοκτονίας στόχευσε με το αυτοκίνητό του ξένες δυνάμεις", δήλωσε στο Ρόιτερς ο υπουργός Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι.

Σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός ανέφερε πως δεν υπήρξαν απώλειες από την επίθεση, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας ξένος και ένας περαστικός τραυματίστηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Εμπαντουλά Καρίμι.

Στη δεύτερη επίθεση, μαχητές Ταλιμπάν επέδραμαν σε ένα συγκρότημα κτιρίων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Αφγανιστάν, δήλωσε ο Καρίμι, σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας και τραυματίζονταν άλλον έναν.

"Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ενεπλάκησαν στην επίθεση", πρόσθεσε. "Ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά, δύο πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας".

Με ανάρτησή τους στο Twitter οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις