ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Καγκελάριος στη θέση της καγκελαρίου για μόλις 13 λεπτά!

Γερμανία: Καγκελάριος στη θέση της καγκελαρίου για μόλις 13 λεπτά!

Με την Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται ήδη σε διακοπές, ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έγινε καγκελάριος για 13 λεπτά, προεδρεύοντας στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Bild, τα θέματα διαφθοράς στον τομέα της Υγείας και πρόσβασης προσφύγων σε προγράμματα πρακτικής εξάσκησης που τέθηκαν κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο διευθετήθηκαν σε μόλις τέσσερα λεπτά από τα 13 συνολικά που διήρκεσε η συνάντηση.

«Περίπου στη θέση» που κάθεται συνήθως η κυρία Μέρκελ κάθισε ο κ. Γκάμπριελ στην σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Λίγο πριν είχε δημοσιευθεί δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern που ήθελε μόνο το 35% των μελών των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να επιθυμεί τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως υποψήφιο Καγκελάριο στις εκλογές του 2017, με το 56% να θεωρεί ότι υπάρχουν καλύτεροι υποψήφιοι.

Σχετικές ειδήσεις