ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση ΜΗ370: Αριθμός – κλειδί πάνω στο τμήμα των συντριμμιών θα ρίξει φως στην έρευνα

Πτήση ΜΗ370: Αριθμός – κλειδί πάνω στο τμήμα των συντριμμιών θα ρίξει φως στην έρευνα

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν χθες (29/7) στα ανοιχτά της Ρεϊνιόν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στο να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, η τύχη της οποίας αγνοείται για περισσότερες από 500 ημέρες, σημείωσε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

Η ιστοσελίδα AirLive.net τουίταρε φωτογραφία από εγχειρίδιο του Boeing 777 που παρουσιάζει σε ποιο σημείο της ατράκτου αντιστοιχεί το κομμάτι που βρέθηκε ανοιχτά της Ρεϊνιόν. Όπως φαίνεται, πρόκειται για μέρος του φτερού.

gr

Μάλιστα, αναφέρει πως ο ένας από τους κωδικούς που αναγράφονται στο συγκεκριμένο τμήμα, ταιριάζει στο συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους - σημειωτέον πως το αεροσκάφος της Malaysian Airlines είναι το μοναδικό Boeing 777 που αγνοείται.

Ένας μηχανικός αεροπορικής εταιρείας Air Austral, με βάση τη Ρεϊνιόν, είπε σε δημοσιογράφους τοπικών εντύπων πως, στο κομμάτι που εντοπίστηκε, αναγράφεται ο κωδικός 657-BB. Άλλες πηγές μιλούν για τον αριθμό BB670.

ari

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε επίσης ο Αυστραλός υπουργός, Ουόρεν Τρας.

«Αυτού του είδους η δουλειά θα πάρει προφανώς κάποιον χρόνο, αν και ο αριθμός μπορεί να βοηθήσει να γίνει η επαλήθευση (...) πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση», τόνισε.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα Clicanoore της Ρεϊνιόν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία, υποστηρίζοντας πως εμφανίζει τον κωδικό 657BB. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν δημοσιογραφικές πηγές, η εικόνα είναι υπερβολικά - αν όχι ύποπτα - ανέπαφη και πάνω σε υλικό που δε φαίνεται να έχει υποστεί διάβρωση μετά από σχεδόν 17 μήνες στο νερό.

number

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν αυτά τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από την MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες (των θυμάτων) να πενθήσουν», πρόσθεσε.

«Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους», συνέχισε.

ftero copy

Εξειδικευμένοι ερευνητές αναχώρησαν σήμερα για το γαλλικό νησί προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα συντρίμμια μήκους δύο μέτρων που εντοπίστηκαν χθες στην Ρεϊνιόν και φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα του φτερού ενός αεροπλάνου ανήκουν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πέρυσι από τα ραντάρ.

Μετά τη δήλωση υπουργού της Μαλαισίας για το ότι «είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για τμήμα του χαμένου αεροσκάφους», οι γαλλικές αρχές τόνισαν πως καμία υπόθεση δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν και προς το παρόν η προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από αεροπλάνο παραμένει άγνωστη.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Προ ολίγου, πάντως, και σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, εντοπίστηκε, πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε να επιπλέει το εν λόγω κομμάτι από αεροπλάνο, μία σχεδόν κατεστραμμένη χειραποσκευή.

valitsa copy

Οι ερευνητές θα πρέπει τώρα να εκτιμήσουν αν το νέο εύρημα συνδέεται με το χθεσινό (29/7). Όπως αναφέρεται, «οι πιθανότητες να πρόκειται για σύμπτωση είναι αυξημένες», καθώς η συγκεκριμένη βαλίτσα δεν παρουσιάζει εικόνα αντικειμένου που βρισκόταν στο θαλασσινό νερό για περίπου 17 μήνες.

valitsa copy copy

Σχετικές ειδήσεις