ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχής ενημέρωση: Σε εξέλιξη ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μαλί - Οκτώ νεκροί

Συνεχής ενημέρωση: Σε εξέλιξη ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μαλί - Οκτώ νεκροί

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στη Σεβαρέ του Μαλί όπου διαμένουν Δυτικοί, όπως ανέφεραν ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και ένας δεύτερος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Τα θύματα είναι «τέσσερις Μαλινέζοι στρατιώτες, δύο τρομοκράτες και ένας λευκός ξένος», ανέφερε σε γραπτό μήνυμά του ο εκπρόσωπος Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών είναι μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

"Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος του προσωπικού που σχετίζεται με τη MINUSMA σκοτώθηκε στην επίθεση" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν έχει διευκρινιστεί η υπηκοότητα του θύματος.

Οι δράστες της επίθεσης έχουν «ταμπουρωθεί» στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, κρατώντας ως όμηρους αρκετούς τουρίστες, ο αριθμός των οποίων είναι αδιευκρίνιστος.

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση» τονίζει ο Μαϊγκά.

Μεταξύ των ομήρων βρίσκεται και ένας Ρώσος τουρίστας. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει ότι κρατούνταν και τρεις Ρώσοι πολίτες, πληροφορία η οποία διαψεύστηκε από την ρωσική πρεσβεία.

Δραπέτευσε ένας όμηρος

Ένας Ουκρανός υπήκοος κατάφερε να δραπετεύσει από το ξενοδοχείο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ένας Ουκρανός μπόρεσε να δραπετεύσει το απόγευμα από το ξενοδοχείο Byblos», όπου οι ένοπλοι κρατούν τουλάχιστον 10 ομήρους, ανέφερε η πηγή αυτή. Όπως είπε ο άνδρας αυτός, πριν από την επίθεση μαζί του στο ξενοδοχείο ήταν τρεις Νοτιοαφρικανοί και ένας Ρώσος.

Ο Ουκρανός είπε επίσης στις αρχές ότι την ώρα που εκείνος διέφυγε μέσα στο κτίριο βρίσκονταν «τέσσερις ή πέντε τρομοκράτες».

Το χρονικό της επίθεσης

Ένοπλοι εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου στην πόλη και διείσδυσαν στο ξενοδοχείο Byblos, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις πηγές.

Λίγο μετά, μέλη των δυνάμεων του Μαλί αναπτύχθηκαν για να βάλουν τέλος σ' αυτή την επίθεση στη στρατηγικής σημασίας πόλη Σεβαρέ, η οποία απέχει γύρω στα 12 χλμ. από το Μπόπτι, που με τη σειρά του απέχει 640 χλμ. από το Μπαμακό, την πρωτεύουσα της χώρας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί απέκλεισαν τη ζώνη», από την οποία προσπαθούν να απωθήσουν τους ενόπλους, και «οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί είδαν ένα πτώμα μπροστά από το ξενοδοχείο», ανέφερε αρχικά η στρατιωτική πηγή.

Σχετικές ειδήσεις