ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Κινηματογράφησε την εν ψυχρώ δολοφονία των πρώην συναδέλφων του (photos & videos)

Σοκ: Κινηματογράφησε την εν ψυχρώ δολοφονία των πρώην συναδέλφων του (photos & videos)

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έληξε το ανθρωποκυνηγητό των αμερικανικών αρχών για τη σύλληψη του ανθρώπου που εκτέλεσε και, μάλιστα, σε ζωντανή σύνδεση, μία δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη, αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δράστης θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του, στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του, μετά την εν ψυχρώ δολοφονίας μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη σε απ’ευθείας σύνδεση.

Ο δράστης, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματισμένο από σφαίρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 41χρονος Φλάνιγκαν (που στη δουλειά του χρησιμοποιούσε το όνομα Μπράις Γουίλιαμς) άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένος.

Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Στο βίντεο που εμφανίζεται στον λογαριασμό του χρήστη @bryce_williams7 διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων.

0826 shooter video 2
2BAE86B500000578 3211529 image a 93 1440604967747

Παγκόσμιο σοκ είχε προκαλέσει η επίθεση του Μπράις Γουίλιαμς, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης. Η κάμερα έπεσε στο έδαφος και ανοιχτή ακόμα συνέχισε να μαγνητοσκοπεί τα πόδια του δράστη.

bridgewater

Πιστεύεται πως η πράξη του ήταν αποτέλεσμα δυσφορίας, λόγω της συμπεριφοράς των συναδέλφων του. Κάτι που επιβεβαιώνεται και σε ένα από τα τελευταία μηνύματά του στο Twitter, όπου κατηγορεί την 24χρονη δημοσιογράφο, Άλισον Πάρκερ για ρατσιστικά σχόλια.

Tweet

Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο συναδέλφων του δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια είχε μηνύσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, ισχυριζόμενος ότι γίνονταν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι μαύρος.

Ένας παραγωγός είχε αποκαλέσει "πίθηκο" τον 41 ετών αφροαμερικανό, όπως υποστήριζε ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε το 2000 σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού WTWC του Ταλαχασί. Ισχυριζόταν εξάλλου ότι ένα διευθυντικό στέλεχος χαρακτήριζε "τεμπέληδες" τους Αφροαμερικανούς.

Αργότερα ο Φλάναγκαν εργάστηκε για τον σταθμό WDBJ7 στη Βιρτζίνια, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Οι παρουσιαστές του καναλιού είπαν ότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, όχι με καλό τρόπο.

Η διαφορά του με τον τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα λύθηκε εξωδικαστικά και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στον σταθμό αυτό εργαζόταν τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και νυχτερινός ρεπόρτερ. Οι υπεύθυνοι του WTWC υποστήριξαν την εποχή εκείνη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών, σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας Tallahassee Democrat.

Ο Φλάνιγκαν, ο οποίος είναι αφροαμερικανός, είχε γράψει πως η Πάρκερ έκανε ρατσιστικά σχόλια και πως, παρά τις διαμαρτυρίες για αναξιοκρατική πρόσληψή της, ο σταθμός της WDBJ της έδωσε μία ευκαιρία.

WDBJ reporter Alison Parker
Alison Parker

Κατηγορεί δε, το δεύτερο θύμα, τον 27χρονο Γουόρντ πως, μετά από κάποια συνεργασία τους, κάλεσε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του σταθμού, κάνοντας παράπονα για τον ίδιο. Παραμένει ασαφές τι ακριβώς συνέβη μεταξύ των δύο ανδρών.

Gunman Bryce
0826 bryce williams shooter swipe 1 1

Η Πάρκερ και ο Γουορντ κατάγονταν από τη Βιρτζίνια. Η νεαρή ρεπόρτερ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μαθητευόμενη από το κανάλι WDBJ πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επέστρεψε. Για τους συναδέλφους της, ήταν μια κεφάτη, έξυπνη γυναίκα, πολύ γρήγορη στη δουλειά της, που εκτός από εξωτερικά ρεπορτάζ είχε ήδη αναλάβει και ρόλο αναπληρώτριας παρουσιάστριας. Όταν κάποιος συνάδελφός της αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, η Άλισον του συμπαραστεκόταν, εμφανιζόταν στο σπίτι του με φαγητό ή με λουλούδια για να τον παρηγορήσει.

2BAE105F00000578 3211613 Parker and her cameraman 27 year old Adam Ward right were killed a 27 1440600909677

Ο Γουόρντ ήταν ένας νεαρός πάντα χαμογελαστός που ετοιμαζόταν να φύγει από τη Βιρτζίνια για να ακολουθήσει την αρραβωνιαστικιά του, την παραγωγό Μελίσα Οτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

10 26180547 924087 2464188a

Η Άλισον ήταν αρραβωνιασμένη με τον παρουσιαστή Κρις Χερστ. "Ήταν η λαμπρότερη γυναίκα που έχω γνωρίσει" έγραψε ο Χερστ στο Twitter, δηλώνοντας "αποσβολωμένος" από τον χαμό της.

09 26180547 c5fe33 2464058a

Σχετικές ειδήσεις