ΚΟΣΜΟΣ

ΙΚ: Μαστίγωση και δημόσιος εξευτελισμός σε κλουβιά για παρενόχληση γυναικών

ΙΚ: Μαστίγωση και δημόσιος εξευτελισμός σε κλουβιά για παρενόχληση γυναικών

Μία ακόμη σελίδα στο ημερολόγιο των φρικιαστικών πράξεών τους έγραψανοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς δεν δίστασαν να κρεμάσουν ζωντανούς τρεις άνδρες, με τα χέρια σε σχήμα σταυρού, μέσα σε ένα κλουβί, στην πόλη Μαγιαντίν της Συρίας, αφού τους κατηγόρησαν για παρενόχληση γυναικών.


«Το ΙΚ κρέμασε τρεις πολίτες, με απλωμένα τα χέρια σε σχήμα σταυρού, μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί στην πλατεία Ζουρντάκ για παραδειγματισμό», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα βασιζόμενη σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, στο λαιμό και των τριών κρεμάστηκε μια πινακίδα που έγραφε: «70 μαστιγώσεις, 10 ημέρες φυλακή, εξευτελισμός μια ημέρα σε ένα κλουβί, για παρενόχληση των μουσουλμάνων γυναικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ απευθύνει τέτοιες κατηγορίες και επιβάλει τέτοιες ποινές, καθώς στο παρελθόν είχε προχωρήσει στο δημόσιο εξευτελισμό ανθρώπων στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό του επειδή δεν τηρούσαν τον Ραμαζάνι.

Το ΙΚ, το οποίο κατηγορείται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας, έχει αποκεφαλίσει πολλούς άνδρες, έχει εκτελέσει μαζικά άλλους, ενώ έχει λιθοβολήσει μέχρι θανάτου γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μοιχεία. Στη Συρία εκτιμάται ότι έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1.800 ήταν άμαχοι και 74 ήταν παιδιά…

Σχετικές ειδήσεις