ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Εκλογές 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Το... λεγόμενο αδύναμο φύλο στην εξουσία: Τα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη εστιάζουν σε μία... εντυπωσιακή πρωτιά για την Ελλάδα: Στο ότι, για πρώτη φορά, επικεφαλής της κυβέρνησης είναι γένους θηλυκού!

«Ανακοινώθηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας», γράφει ο Guardian, που σημειώνει πως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μέχρι τις εκλογές.

Guardian

Στο δημοσίευμά του, ο Guardian σχολιάζει, μεταξύ άλλων, πως «οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω φρενών για το ότι ο Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία που αξιώνει πολύ σκληρότερες περικοπές και αυξήσεις φόρων από αυτές που δεσμεύτηκε να καταργήσει όταν εξελέγη τον Γενάρη. Η συμφωνία εγκρίθηκε με την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

«Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, κα. Θάνου είναι η πρώτη γυναίκα ηγέτης», γράφει το BBC που επισημαίνει πως ο διορισμός της προέκυψε ως κατάληξη των άκαρπων διαπραγματεύσεων των κομμάτων για σχηματισμό κυβέρνησης.

BBC

«Ως μία δικαστικό που τάσσεται κατά της λιτότητας και παραμένει γνωστή για τις θέσεις της στην αξίωση των δανειστών για περικοπή μισθών στην Ελλάδα», χαρακτηρίζει το Euronews την 65χρονη ανώτατη δικαστικό.

Euronews

Το Associated Press σχολιάζει πως η χρονική συγκυρία στην οποία αναλαμβάνει καθήκοντα η Βασιλική Θάνου, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι «δεδομένης της κατάστασης με τους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά κατά κύματα στα παράλια της χώρας, πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σαν ‘’κανονική’’ πρωθυπουργός».

AP

Σχετικές ειδήσεις