ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστές καίνε ζωντανούς ομήρους δεμένους χειροπόδαρα

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστές καίνε ζωντανούς ομήρους δεμένους χειροπόδαρα

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεων τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υποβάλλοντας σε βασανιστήρια που αδυνατεί να συλλάβει υγιής νους τέσσερις ομήρους τους, πριν τους κάψουν ζωντανούς.

Το αποκρουστικό βίντεο φέρεται να έχει γυριστεί στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, ενώ τα τέσσερα θύματα εκτιμάται ότι είναι μέλη των δυνάμεων της Λαϊκής Κινητοποίησης που πολεμά τους τζιχαντιστές στη χώρα.

Την εκτέλεσή τους ανακοινώνει αρχικά ένας άνδρας με γυαλιά, ωστόσο το γεγονός ότι πριν από αυτήν αναγκάζονται να παρακολουθούν εικόνες από αντίστοιχες εκτελέσεις, επιτείνει την αίσθηση του «αρρωστημένου».

Ακολούθως, οι τζιχαντιστές οδηγούν τα τέσσερα θύματά τους σιδηροδέσμια στον τόπο της εκτέλεσής τους, όπου μετά από λίγο τους κρεμούν δεμένους χειροπόδαρα. Δευτερόλεπτα αργότερα, τα θύματα -ανήμπορα να αντιδράσουν- παραδίδονται βασανιστικά στις φλόγες.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει πάρει τον έλεγχο τεράστιων περιοχών στο Ιράκ και τη Συρία, υποστήριξε πως εκτέλεσε τους ομήρους ως αντίποινα για το θάνατο τεσσάρων ανδρών του που σκοτώθηκαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις