ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας δοκιμάζει γυαλιά σε κατάστημα οπτικών στη Ρώμη

Ο Πάπας δοκιμάζει γυαλιά σε κατάστημα οπτικών στη Ρώμη

«Κομφούζιο» στο κέντρο της Ρώμης προκάλεσε άθελά του την Πέμπτη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θέλησε να επισκεφθεί ένα κατάστημα οπτικών για να δοκιμάσει τα καινούρια του γυαλιά.

Αν και ο οπτικός του συνηθίζει να επισκέπτεται το Βατικανό, μεταφέροντας ο ίδιος στον Ποντίφικα τα γυαλιά του, ο Πάπας επέμεινε να «κατέβει» στο κέντρο της Ρώμης, με τους πιστούς σύντομα να αντιλαμβάνονται την παρουσία του.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κατάστημα προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τον Πάπα να δοκιμάζει σκελετούς για αρκετή ώρα.

Μάλιστα, ο Ποντίφικας φέρεται να επέμεινε για αρκετά λεπτά, προκειμένου να πληρώσει τα γυαλιά, ενώ σύμφωνα με το BBC εξέφρασε τη λύπη του, καθώς μία απλή βόλτα του στους δρόμους της Ρώμης προκαλεί αναστάτωση.
Ο Πάπας, τον οποίο συνόδευαν ο βοηθός του, ένας σωματοφύλακας και λίγοι αστυνομικοί, σε συνέντευξή του στο National Geographic προ ολίγων ημερών εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να βγει για περπάτημα στους δρόμους της Ρώμης.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος, όσο ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου και έχει γεννηθεί, συχνά περπατούσε στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλές φορές επέλεγε για τις μετακινήσεις του τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Μου άρεσε πολύ αυτό και, από αυτήν την άποψη, νιώθω λίγο “περιορισμένος”», σημείωσε ο Πάπας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να μπορούσε να το... σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα.