ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Αντιμετώπιση του προσφυγικού χωρίς αύξηση των φόρων

Μέρκελ: Αντιμετώπιση του προσφυγικού χωρίς αύξηση των φόρων

Η πολύ μεγάλη εισροή προφύγων και μεταναστών μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς αύξηση των φορών, διαβεβαίωσε η καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικές γερμανικές εφημερίδες και δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι η καλή δημοσιονομική κατάσταση της Γερμανίας καθιστά ευκολότερη την αντιμετώπιση «απροσδόκητων υποχρεώσεων» και σημείωσε πως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους. Συνεχίζουμε να έχουμε στόχο να καταρτίσουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, χωρίς να προκύψει νέο χρέος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χάρη στα υψηλότερα των προβλεπομένων έσοδα από τη φορολογία και τα κέρδη από την πώληση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, η γερμανική κυβέρνηση έχει περιθώριο για επιπλέον δημόσιες δαπάνες ύψους έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Μέρκελ αναμένεται ότι αύριο Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου θα συμφωνήσει σε σειρά μέτρων που θα περιλαμβάνουν μείωση της γραφειοκρατίας για την ανέγερση νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων ή την μετατροπή υπαρχουσών υποδομών, επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς τα ομοσπονδιακά κρατίδια και τους δήμους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί τον κύριο προορισμό για τους πρόσφυγες των χωρών της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά και για τους οικονομικούς μετανάστες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μόνο τον Αύγουστο στη Γερμανία εισήλθαν 104.460 αιτούντες άσυλο.

Σχετικές ειδήσεις