ΚΟΣΜΟΣ

El Mundo: Χίλαρι Κλίντον, Κάρλα Μπρούνι και Μπέτυ Μπαζιάνα - Οι ισχυρές Πρώτες Κυρίες

El Mundo: Χίλαρι Κλίντον, Κάρλα Μπρούνι και Μπέτυ Μπαζιάνα - Οι ισχυρές Πρώτες Κυρίες

Στις ισχυρότερες «Πρώτες Κυρίες» συγκαταλέγεται μαζί με την Χίλαρι Κλίντον και την Κάρλα Μπρούνι, η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo.

«Αν δεν ήταν η σύζυγός του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε ασχοληθεί με την πολιτική» γράφει η εφημερίδα για τη σύντροφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αφιέρωμα με τίτλο: «Μπρούνι, Τσίπρας... η πολιτική στα χέρια των Πρώτων Κυριών».

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι:

«Σιγά σιγά, οι γυναίκες επιστρέφουν σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα ήταν παραδοσιακά ανδρικό: την πολιτική. Όχι μέσω κοινωνικών δικτύων, όχι μέσω ενός νέου κινήματος που καίνε σουτιέν: αυτά έχουν πια περάσει εδώ και χρόνια. Πλέον, έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή, σε διευθυντικές θέσεις, αφήνοντας πίσω τους συζύγους τους. Οι πρώτες κυρίες έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως απλές συνοδοί των συζύγων πολιτικών τους και αναλαμβάνουν ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ή καλύτερα παίρνουν πια αυτές αποφάσεις».

Το δημοσίευμα επιχειρεί να αναλύσει το προφίλ των τριών αυτών γυναικών, αποκαλώντας μάλιστα τη σύντροφο του Α. Τσίπρα «Κόκκινη Κυρία».

baziana2

Η El Mundo σημειώνει στο κομμάτι γύρω από την Μ. Μπαζιάνα, ότι η φήμη της προηγείται της ίδιας.

Γράφει ακόμα ότι βρίσκεται στο πλευρό του Α. Τσίπρα εδώ και πάνω από 20 χρόνια, τονίζοντας ότι:

«Η Μπαζιάνα είχε επιρροή στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την εφηβική τους ηλικία. Τον έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική όταν ήταν φοιτητές και τονίζεται ότι ήταν μαζί στις καταλήψεις της δεκαετίας του '90 και ότι η ίδια τον έπεισε να ενταχθούν στην ΚΝΕ».

Το αφιέρωμα κάνει λόγο για το δυναμικό της χαρακτήρα γράφοντας ότι η Μπαζιάνα «έχει χαρακτηριστεί ως γυναίκα με ισχυρή θέληση, μαχητική και δυναμική. Πήγε στα δικαστήρια έναν καθηγητή της στο πανεπιστήμιο όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη δουλειά της σε μια διατριβή της. Δεν της αρέσει να πηγαίνει κομμωτήριο. Γνωρίζοντας όλα αυτά, είμαστε ενώπιον μιας ιδεολόγου στη σκιά της ελληνικής Αριστεράς ή μπροστά σε μια συνηθισμένη γυναίκα;».

Σχετικές ειδήσεις