ΚΟΣΜΟΣ

Ο πατέρας του Αϊλάν απαντά στις κατηγορίες ότι οδηγούσε το σκάφος

Ο πατέρας του Αϊλάν απαντά στις κατηγορίες ότι οδηγούσε το σκάφος

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Αϊλάν διαψεύδει τις τελευταίες πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι ο οδηγός του σκάφους και πως είναι υπαίτιας της τραγωδίας για τον χαμό τόσο του 3χρονου Αϊλάν όσο και του πεντάχρονου αδερφού του.

Ο Αμπντουλάχ Κουρντί πέρασε στην «αντεπίθεση» καθώς με σημερινές (12/9/2015) του δηλώσεις στην Daily Mail απέρριψε τις δηλώσεις της γυναίκας που τον κατηγόρησε και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Το σκέφτηκα να οδηγήσω το σκάφος, αλλά δεν το έκανα. Είναι όλα ψέματα. Γνωρίζω ότι υπήρχε μια οικογένεια Ιρακινών στο σκάφος και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους -ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Δεν ξέρω γιατί τα λέει αυτά η Ζαϊνάμπ. Υπέφερε κι εκείνη όπως εγώ -έχασε τα παιδιά της, έχασα τα παιδιά μου», ανέφερε ο Αμπντουλάχ για να συμπληρώσει: «Έχω τρεις τάφους μπροστά μου και δεν έχω πια κανέναν στη ζωή».

Η μαρτυρία της γυναίκας

Μια νέα μαρτυρία γυναίκας που επέβαινε στο μοιραίο πλοιάριο μαζί με το τρίχρονο Αϊλάν που «ξεβράστηκε» στα παράλια της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι ο Κουρντί -ο πατέρας του μικρού Σύριου- ήταν ο διακινητής και οδηγούσε το πλοιάριο.

Η φωτογραφία του νεκρού παιδιού του να κείτεται στην ακρογιαλιά συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και ο άτυχος Αϊλάν έγινε σύμβολο των προσφύγων. Ο πατέρας του Αϊλάν εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια, δηλώνοντας ότι τα παιδιά του γλίστρησαν από τα χέρια τουν ενώ η βάρκα βούλιαζε και δεν μπόρεσε να τα σώσει.

Τώρα, μια μαρτυρία γυναίκας που ήταν μέσα στο πλοιάριο έρχεται να ανατρέψει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Αμπντουλάχ Κουρντί ήταν διακινητής και οδηγούσε το πλοιάριο.

«Εκείνος ήταν ο διακινητής. Εκείνος οδηγούσε το πλοιάριο», δήλωσε σε αυστραλιανό δίκτυο η Ζαινάμπ Αμπάς, η οποία έχασε δύο από τα παιδιά της στο τραγικό ναυάγιο.

Η Αμπάς με σπασμένη φωνή εξήγησε στο Channel Ten πως ο Κουρντί είχε επιταχύνει παρά την παράκλησή της να ελαττώσει ταχύτητα γιατί φοβόταν.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τη στιγμή που όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό ο Κουρντί την παρακάλεσε να μην τον καταγγείλει.

Σχετικές ειδήσεις