ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι στον ΟΗΕ: Η Iταλία είναι έτοιμη να παίξει ρόλο κλειδί στην Λιβύη

Ρέντσι στον ΟΗΕ: Η Iταλία είναι έτοιμη να παίξει ρόλο κλειδί στην Λιβύη

Κατά την παρέμβασή του στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παίξει ρόλο- κλειδί στις εξελίξεις στην Λιβύη.

Πιο αναλυτικά ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στους τομείς κλειδί» και «αν η λιβυκή κυβέρνηση το ζητήσει είναι, επίσης, έτοιμη να αναλάβει κύριο ρόλο για έναν μηχανισμό υποστήριξης και σταθεροποίησης, με την στήριξη της διεθνούς κοινότητας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να βρει το αναγκαίο θάρρος για να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα», διαπιστώνοντας ότι «o ISIS είναι ένας επικίνδυνος εχθρός που βρίσκεται προ των πυλών».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ιταλός σαραντάχρονος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ευρώπη γεννήθηκε για να ρίξει τα τείχη και το να βλέπει, κανείς, να δημιουργούνται νέα τείχη, στην καρδιά της ηπείρου, είναι απαράδεκτο».

Σε σχέση, πάντα, με τα μεταναστευτικά ρεύματα, ο Ματέο Ρέντσι κατέστησε σαφές ότι το πρόβλημα «δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ο φόβος» και θέλησε να υπενθυμίσει ότι «μιλά εξ ονόματος ενός λαού, υπεύθυνου και γενναιόδωρου, ο οποίος καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την διάσωση χιλιάδων αδελφών, στην καρδιά της Μεσογείου».

Σχετικές ειδήσεις