ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά αστυνομικών μετά από επίθεση σε Ισραηλινό

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά αστυνομικών μετά από επίθεση σε Ισραηλινό

Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό έφηβο στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, μερικές ώρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση που είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην πόλη.

Η βία αυξάνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και δεν πλησιάζει τα επίπεδα των παλαιστινιακών εξεγέρσεων του παρελθόντος, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες περί κλιμάκωσης.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι είπε ότι ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του, ενώ αστυνομικοί «είδαν τον τρομοκράτη που κρατούσε ένα μαχαίρι, τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν».

Η επίθεση σημειώθηκε πριν συμπληρωθούν 12 ώρες αφότου ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ τραυμάτισε δύο ακόμη. Ο δράστης της επίθεσης, που αργότερα η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε πως ήταν μέλος της, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να συγκαλέσει μια έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού αργότερα σήμερα, ανέφερε το γραφείο του, ενώ το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησής του θα συγκληθεί τη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις