ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Ρωσία: Άγνωστης εθνικότητας μαχητικό «παρενόχλησε» τουρκικά αεροσκάφη στη Συρία

Τουρκία-Ρωσία: Άγνωστης εθνικότητας μαχητικό «παρενόχλησε» τουρκικά αεροσκάφη στη Συρία

Νέα… παρενόχληση από ένα MIG-29 άγνωστης εθνικότητας στα σύνορα με τη Συρία, δέχθηκαν αεριωθούμενα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Αυτή η παρενόχληση (σ.σ. το MIG-29 έθεσε σε λειτουργία το ραντάρ του για να αναγνωρίσει το στόχο του σε ένδειξη προετοιμασίας για την εκτόξευση ενός πυραύλου) διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα», υπογραμμίζεται στην τουρκική ανακοίνωση στην οποία γίνεται επίσης λόγος και για μία ακόμη «παρενόχληση» με στόχο τα ίδια αεροσκάφη, αυτή τη φορά από μια συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος SA από το συριακό έδαφος, η οποία διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Όπως και να έχει, τα περιστατικά αυτά σημειώνονται έπειτα από σειρά παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά το Σαββατοκύριακο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας, που εμπλέκεται στρατιωτικά στη Συρία, με την Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, από τις Βρυξέλες, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην «χάσει τη φιλία της Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα θα καλωσόριζε μια αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για συζητήσεις ώστε να αποφευχθούν «παρεξηγήσεις» στη Συρία.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το ΝΑΤΟ απέρριψε σήμερα (6/10) τις εξηγήσεις της Μόσχας, η οποία υποστήριξε ότι τα μαχητικά της παραβίασαν κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο.

Σχετικές ειδήσεις