ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστική έρευνα για τα βίαια επεισόδια έξω από την έδρα της Air France

Δικαστική έρευνα για τα βίαια επεισόδια έξω από την έδρα της Air France

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην έδρα της εταιρείας Air France ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Από τη Χάβρη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα "απαράδεκτες" τις βιαιότητες κατά των μελών της διεύθυνσης της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχουν συνέπειες για την εικόνα της Γαλλίας, ιδιαίτερα δε ως επενδυτικού προορισμού.

Χθες περίπου 100 εργαζόμενοι της Air France έσπασαν τον κλοιό ασφαλείας και κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το χώρο όπου συνεδρίαζαν μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας. Τους επιτέθηκαν και τους έσκισαν τα πουκάμισα. Οι manager φυγαδεύθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας εμφανώς ταραγμένοι. Η Air France δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των 100 ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ πολλοί χαρακτηρίζουν το χθεσινό περιστατικό ως σκανδαλώδες περιστατικό βίας.

Η συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. αφορούσε την οριστικοποίηση ενός πλάνου ριζικής αλλαγής της οργάνωσης της εταιρείας το οποίο προέβλεπε περίπου 3.000 απολύσεις. Μετά την επίθεση τα εργατικά συνδικάτα προσπάθησαν να βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο και άρχισαν να κατηγορούν το ένα τα μέλη του άλλου για τις επιθέσεις.

Άπαντες καταδίκασαν τις επιθέσεις μιλώντας για ανεπίτρεπτη βία και επαινώντας το δημόσιο διάλογο.

Σχετικές ειδήσεις