ΚΟΣΜΟΣ

Πεινάτε; Καλλιεργήστε και φάτε μυγάκια λέει η Κομισιόν

Πεινάτε; Καλλιεργήστε και φάτε μυγάκια λέει η Κομισιόν

Μυγάκια, ναι ναι αυτά που εξολοθρεύετε κατά δεκάδες το καλοκαίρι, γρύλοι και μεταξοσκώληκες είναι το φαγητό του μέλλοντος. Αυτό υποστηρίζει έρευνα της Κομισιόν που προτείνει τα πετούμενα να αντικαταστήσουν το κοτόπουλο, το μοσχάρι και το χοιρινό στη διατροφή.

Η ρηξικέλευθη πρόταση λέει ότι καταρχήν αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τα υποπροϊόντα κρέατος στις ζωοτροφές αλλά κάπως έτσι γίνεται η αρχή για πολλά πράγματα.

Η European Food Safety Authority (EFSA) έχει αναλάβει να διερευνήσει αν τα έντομα είναι ασφαλής πηγή για την πρόσληψη πρωτεΐνης. Όπως ανέφερε στη μελέτη της η νέα αυτή διατροφική οπτική μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες εκπομπές αερίων που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα και σε μεγάλα διατροφικά οφέλη.

Στην έρευνά της μάλιστα αναφέρει πως δεν είναι γνωστό σε ποιο βαθμό τα έντομα θα αρχίσουν να αποτελούν γαστρονομική επιλογή αλλά σημειώνει πως η υιοθέτηση μιας τέτοιας οπτική μπορεί να αλλάξει τις καταναλωτικές συνήθειες πάρα πολύ γρήγορα.

Για να μην αμφιβάλλετε για τις προθέσεις τους, οι ειδικοί της Κομισιόν δηλώνουν ότι ειδικά για τους γρύλους θα πρέπει να αφαιρούνται τα φτερά για να μην υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί ο καταναλωτής.

Σχετικές ειδήσεις