ΚΟΣΜΟΣ

Καυγά προσπαθούσε να σταματήσει ο ήρωας της υπερταχείας Thalys, όταν μαχαιρώθηκε

Καυγά προσπαθούσε να σταματήσει ο ήρωας της υπερταχείας Thalys, όταν μαχαιρώθηκε

Ο Σπένσερ Στόουν, ο Αμερικανός στρατιώτης που απέτρεψε τον Αύγουστο μια τρομοκρατική επίθεση σε μια υπερταχεία στη Γαλλία, προσπαθούσε να σταματήσει έναν καυγά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας έξω από ένα μπαρ στο Σακραμέντο όταν δέχτηκε πολλές μαχαιριές, ανέφερε σήμερα ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Στόουν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Ντέιβις του Σακραμέντο.

Οι γιατροί πιστεύουν πάντως ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ο Έρικ Κάιν, που εργάζεται σε μια κάβα κοντά στο μπαρ και ήταν αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KOVR ότι μια γυναίκα καυγάδιζε με έναν άνδρα, πιθανότατα τον φίλο της, στον δρόμο. Εκείνη τον χτύπησε με μια πλαστική σακούλα κι εκείνος τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

"Τότε αυτός ο μεγαλόσωμος τύπος, ο λευκός, μπήκε στη μέση" είπε ο Κάιν αναφερόμενος στον Στόουν. "Έβλεπα την πλάτη του. Είδα έναν μεγάλο κόκκινο λεκέ στο πίσω μέρος του πουκάμισού του και μετά πέρασε ένας άλλος κι εγώ σκέφτηκα ότι τον τύπο τον μαχαίρωσαν", πρόσθεσε.

Ο Στόουν ήταν ο ένας από τους τρεις Αμερικανούς που αφόπλισαν και ακινητοποίησαν έναν ένοπλο μέσα σε ένα τρένο που κατευθυνόταν στο Παρίσι, τον Αύγουστο. Οι αμερικανικές αρχές διευκρίνισαν ότι το επεισόδιο στο Σακραμέντο δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο που έπαιξε ο στρατιώτης στην υπόθεση αυτή και δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Ο δράστης που μαχαίρωσε τον Στόουν δεν έχει συλληφθεί.

Σχετικές ειδήσεις