ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο του Χιούστον – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο του Χιούστον – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Δεύτερο αιματηρό περιστατικό με ένα νεκρό και ένα τραυματία σημειώθηκε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστήμιο Texas Southern στο Χιούστον των ΗΠΑ, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων κοντά στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, «Το πανεπιστήμιο Texas Southern βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό μετά από συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών, που σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν δυο πυροβολισμοί, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες. Ο δράστης παραμένεις ασύλληπτος, ενώ το προσωπικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα».

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκε σοβαρά ακόμα ένα, ενώ ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο παν ενδεχόμενο.

Στη σχολή, όπου φοιτούν 9.700 φοιτητές, επιβλήθηκαν μέτρα ασφαλείας και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση μετά τους πυροβολισμούς, ενώ όλα τα μαθήματα ακυρώθηκαν για σήμερα.

Οι αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει προς το παρόν τον ύποπτο ή τα θύματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ένας 18χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ με ένα περίστροφο στην πανεπιστημιούπολη στο Northern Arizona University στο Φλάγκσταφ νωρίτερα σήμερα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τρεις, στην τελευταία από τις επιθέσεις αυτού του είδους που σημειώνονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις