ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα η απόπειρα δολοφονίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (pics & video)

Σαν σήμερα η απόπειρα δολοφονίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (pics & video)

Πολύ ιδιαίτερη όσο και δυσάρεστη είναι η σημερινή ημέρα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 25 χρόνια, η ζωή του άλλαξε δραματικά.

Ο ανερχόμενος πολιτικός και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας τότε, κατευθυνόταν προς το Όπεναου, κοντά στο Φράιμπουργκ, για μια προεκλογική εκδήλωση στην οποία θα ήταν κεντρικός ομιλητής.

Την ίδια διαδρομή, εκείνο το πρωινό Παρασκευής, 12 Οκτωβρίου του 1990, όμως έκανε και ο 37χρονος Ντίτερ Κάουφμαν. Ένας Γερμανός, ο οποίος από τα 30 του χρόνια έστελνε επιστολές στο υπουργείο Εσωτερικών και διαμαρτυρόταν διότι, όπως υποστήριζε, τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούσαν και του προκαλούσαν έντονους πόνους.

Έχοντας βαρεθεί, καθώς κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί του, ο Κάουφμαν αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσει τη δυσφορία του, ήταν οι σφαίρες.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Σόιμπλε και για την ακρίβεια τη στιγμή που κατέβαινε από την εξέδρα, ο Κάουφμαν τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές.

Η μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στο σαγόνι του νυν Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η δεύτερη στη σπονδυλική του στήλη, ενώ η τρίτη τραυμάτισε σοβαρά τον σωματοφύλακά του, που προσπάθησε να τον προστατέψει.

Ο Κάουφμαν συνελήφθη και κλείστηκε σε ψυχιατρείο, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αυτό, βέβαια, δεν στάθηκε ικανό να απαλύνει τον πόνο του Σόιμπλε, ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καρότσι, γεγονός που διαφοροποίησε δραματικά την καθημερινότητά του.

Σχετικές ειδήσεις