ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί, ανάμεσά τους 13 μαχητές του ΙΚ

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί, ανάμεσά τους 13 μαχητές του ΙΚ

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και δύο άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, ανέφερε μια ΜΚΟ.

Επίσης στη βόρεια Συρία, 10 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαλέπι, η οποία χωρίζεται σε συνοικίες που ελέγχουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης και συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες, κατά την ίδια πηγή.

«Δεκατρία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε τουλάχιστον 16 αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν κτίρια και οχυρές θέσεις της οργάνωσης στην πόλη της Ράκας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν τα αεροσκάφη που προχώρησαν στα πλήγματα ανήκαν στη συριακή ή στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία διεξάγει από την 30ή Σεπτεμβρίου μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

«Αυτός ο απολογισμός προέρχεται από μόνο ένα νοσοκομείο καθώς δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν πληροφορίες από τα άλλα νοσοκομεία στα οποία το ΙΚ μετέφερε τους τραυματίες του λόγω των μέτρων ασφαλείας» σε αυτά, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Το ΙΚ κατέλαβε τη Ράκα τον Ιανουάριο του 2014, έπειτα από σφοδρές μάχες με άλλες οργανώσεις ανταρτών, που είχαν αποσπάσει την πόλη από τις δυνάμεις του καθεστώτος τον Μάρτιο του 2013.

Στο Χαλέπι τουλάχιστον 10 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές σε συνοικίες υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και τραυματίες.

Εξάλλου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια αραβοκουρδική συμμαχία που είχε σχηματιστεί τον Οκτώβριο, προέλασε βορειοανατολικά της πόλης της Χασάκας, όπου μονάδες της εμπλέκονται σε μάχες με το ΙΚ, κατά πληροφορίες της ίδιας ΜΚΟ. Ακόμη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για επτά τζιχαντιστές νεκρούς σε μάχες και επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που δρα εναντίον του ΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις