ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εξετάζεται η εκδοχή της «παρείσφρησης αντικειμένου» στο αεροσκάφος

Ρωσία: Εξετάζεται η εκδοχή της «παρείσφρησης αντικειμένου» στο αεροσκάφος

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή ενός Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet στην Αίγυπτο εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από ένα αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, δήλωσε μια πηγή στη ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σήμερα.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα - κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο», ανέφερε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στο Σινά το Σάββατο «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό», αποφασίζοντας για προληπτικούς λόγους να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

Παράλληλα μια αιγυπτιακή πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε πως η αιτία της συντριβής πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου.

Σχετικές ειδήσεις