ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Αεροβόλο είχε στην κατοχή του ο υπόπτος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Επίθεση Παρίσι: Αεροβόλο είχε στην κατοχή του ο υπόπτος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Ο Γάλλος που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, αφού είχε προκαλέσει την εκκένωση ενός τερματικού σταθμού λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς του, είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο και έναν σουγιά με ελατήριο, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος κατάγεται από το Βαντόμ, στην κεντρική Γαλλία, τέθηκε υπό κράτηση και θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα, ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, πρόσθεσε η αστυνομία του Σάσεξ.

Στον 41χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ενός επικίνδυνου αντικειμένου (το αεροβόλο) σε ένα αεροδρόμιο και ενός αιχμηρού αντικειμένου (ο σουγιάς) σε έναν δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός είναι άνεργος και δεν έχει μόνιμη κατοικία.

Ο 41χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στη ζώνη του αεροδρομίου που βρίσκεται πριν από τον έλεγχο ασφαλείας. Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον βόρειο τερματικό σταθμό του Γκάτγουικ λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς του, εν μέσω της έντασης που επικρατούσε χθες στην Ευρώπη μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις