ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Παρίσι: Νεκρός ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων

Επίθεση στο Παρίσι: Νεκρός ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων

Ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπααούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί.

Ο θεωρούμενος ως βασικός ύποπτος για την οργάνωση των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής (13/11) στο Παρίσι, έπεσε νεκρός στην έφοδο των γαλλικών αρχών σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στη γαλλική πρωτεύουσα, την Τετάρτη (18/11).

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Γάλλος εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών για τον θάνατο του Αμπαούντ:

anakoinwsi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών, ο Βέλγος τρομοκράτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και αναγνωρίστηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία «ταίριαζαν απόλυτα», διότι το σώμα του ήταν διάτρητο από σφαίρες.

«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής (της αστυνομίας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σ' αυτόν ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Η αστυνομία πίστευε αρχικά πως βρισκόταν στη Συρία, όμως οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μια κατοικία στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο πριν από τα χαράματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ανταλλαγές πυροβολισμών και να σημειωθούν εκρήξεις.

Αποκλειστικό δημοσίευμα της βέλγικης εφημερίδας «Derniere Heure», κάνει λόγο ότι νεκρός είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, οι δύο τζιχαντιστές ήταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σαν Ντενί, στο οποίο πραγματοποίησαν έφοδο οι γαλλικές αρχές την Τετάρτη (18/11).

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο διαμέρισμα συνελήφθησαν επτά ύποπτοι και σκοτώθηκαν άλλοι δύο. Η «Derniere Heure» ισχυρίζεται ότι οι δύο νεκροί είναι οι Αμπαούντ και Αμπντεσλάμ.

Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο διαμέρισμα:

Σχετικές ειδήσεις