ΚΟΣΜΟΣ

Η Μογκερίνι συμφώνησε με τον Λαβρόφ να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες της συριακής κρίσης

Η Μογκερίνι συμφώνησε με τον Λαβρόφ να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες της συριακής κρίσης

Η κυβέρνηση της Ρωσίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στη Συρία, υπογραμμίζει ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (25/11) το γραφείο της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σχεδόν μια ημέρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό F-16, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν στην ανάγκη διαφύλαξης του διπλωματικού πλαισίου για την εξεύρεση λύσης στη συριακή κρίση, το οποίο δημιουργήθηκε στην Βιέννη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μογκερίνι.

Η διπλωματική επίλυση του πολέμου στη Συρία θα είναι «η πιο αποτελεσματική βάση» για την συντριβή των εξτρεμιστών στη Συρία, σημειώνεται ακόμη.

Στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας σημειώνεται η σημασία που αποδίδουν οι δύο πλευρές στο να υπάρξει συνένωση και συντονισμών των προσπαθειών στο πλαίσιο του «αγώνα εναντίον του Ντάες» (σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα Αραβικά).

Σχετικές ειδήσεις