ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα Παρίσι: «Η Γαλλία κλαίει σήμερα…» (photos)

Τρομοκρατικό χτύπημα Παρίσι: «Η Γαλλία κλαίει σήμερα…» (photos)

Στην περιοχή Les Invalides στην καρδιά του Παρισιού πραγματοποιείται αυτή την ώρα επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, στις 13 Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα από ομάδες τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΟΛΑΝΤ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Η δέηση πραγματοποιείται παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, ο οποίος απευθύνει διάγγελμα στον λαό της χώρας.

«Η Γαλλία κλαίει σήμερα...», είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Ολάντ μιλώντας στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα από τις σφαίρες και τα εκρηκτικά των τζιχαντιστών. Και υπογράμμισε: «Η Γαλλία θα κάνει το παν για να καταστρέψει τον στρατό των φανατικών που διέπραξαν αυτό το έγκλημα».

Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετέχουν, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης, οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται πως ο τελικός απολογισμός των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι ήταν 130 νεκροί και 368 τραυματίες.

Σχετικές ειδήσεις