ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος αναλυτής: Οι Τούρκοι έστησαν καρτέρι στο ρωσικό μαχητικό

Ρώσος αναλυτής: Οι Τούρκοι έστησαν καρτέρι στο ρωσικό μαχητικό

Νέα σενάρια για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ίδια στιγμή που η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας κλιμακώνεται συνεχώς…

Όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Βλάντισλαβ Σουρίγκιν οι Τούρκοι είχαν στήσει καρτέρι στο ρωσικό μαχητικό.

Όπως ισχυρίζεται ο Ρώσος αναλυτής σε κείμενό του η τουρκική αεροπορία προσπαθούσε επί μέρες να επιτεθεί και να καταστρέψει ρωσικό μαχητικό.

Όπως αναφέρει η ανάλυση του Σουρίγκιν «όταν το αεροσκάφος μας απογειώθηκε, οι Τούρκοι αμέσως απογείωσαν τα δικά τους και όταν το μαχητικό μας προσέγγισε την περιοχή των συγκρούσεων, περίπου τέσσερα με έξι τουρκικά F-16 βρίσκονταν στον αέρα».

Ο ειδικός υποστηρίζει πως υπήρχαν κατά το παρελθόν και άλλες φορές που οι Τούρκοι πλησίασαν τα σύνορα προκειμένου να είναι σε θέση βολής, ωστόσο δεν αναφέρει τις πηγές

Ο Σουρίγκιν επιμένει πως μία ημέρα πριν το περιστατικό, τα τουρκικά μαχητικά είχαν ξεκινήσει να «λοκάρουν» τα Su-24 πριν καν προσεγγίσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Όπως αναφέρει, «η εκτόξευση όλμου πραγματοποιήθηκε αποτελεσματικά πάνω στα συρο-τουρκικά σύνορα, αφού το τουρκικό F-16 πέταξε στον συριακό εναέριο χώρο για τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα».

Στο κείμενό του ο Σουρίγκιν κάνει λόγο και για τον πιλότο που διασώθηκε από το δυστύχημα, εξηγώντας πως κρύφτηκε μέσα στο δάσος και φρόντιζε να κινείται συνεχώς προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός και τον εντοπίσουν οι αντάρτες.

Καταλήγοντας ο ειδικός αναφέρει: «Ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν αμέσως η ομάδα των ανταρτών πήγαν από το κοντινό χωριό στην περιοχή όπου ο πιλότος κρυβόταν και ξεκίνησαν να επικοινωνούν μέσω ασυρμάτου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι πέρασαν αμέσως την πληροφορία στους αντάρτες σχετικά με το πού βρίσκεται ο χειριστής».

Σχετικές ειδήσεις